Välillä sää heittelee sinne kuraisten ja märkien kelien puolelle, joten taas pääsee suihkuun ja käyttämään kurapukua. Onneksi löytyy myös iloisia ja yllättävän lämpimiä päiviä välillä, jolloin maa on ihanan kuivaa. Pieni koira voi silloin vaikka köllähtää nurmelle ja piehtaroida kuin lumessa talvella ikään. Onhan tämä kevät ollut meidän kulmilla aikaisessa tänä vuonna. Leskenlehtiäkin on näkynyt jo monta viikkoa ja valkovuokot jo kukkivat.

Pienen koiran näkökulmasta kuitenkin parasta on luonnon hajut ja linnut ja avoveet. Lintuja pääsen lentoon häätämään päivittäin. En ymmärrä, miksi isäntä ja emäntä kiljuvat hihnan toisessa päässä ei, eivät ole tainneet tietää millainen lintukoira cockerspanieli on.

Jos sitten vilkaistaan cockerspanielin rotumääritelmää osittain (kokonaisuudessaan löytyy Cokerspanielit ry:n sivuilta):

KÄYTTÖTARKOITUS: Ylösajava koira.
>>Kyllä se parasta on kun linnun saa ylös lentoon ajettua ja ajanhan ylös sängystä myös isännän ja emännän

KÄYTTÄYTYMINEN / LUONNE: Iloinen luonne ja alati heiluva häntä kuvastavat koiralle tyypillistä
touhukkuutta etenkin sen seuratessa jälkeä tiheäkasvuistakaan maastoa pelkäämättä. Lempeä, miellyttämisenhaluinen ja täynnä elämäniloa.
>>Häntä mulla ainakin heiluu ja ainahan sitä pitää olla touhuissa mukana. Ruokakipon saamiseksi ainakin olen valmis miellyttämään ketä vain. Elämäniloa riittää ja sitä yritän jakaa muillekin tarvittaessa.

PÄÄ: KIRSU: Riittävän iso; tarkka hajuaisti. POSKET: Eivät ulkonevat. SILMÄT:... Ilme on älykäs ja lempeä, silti tarkkaavainen, valpas ja iloinen. Silmäluomet ovat tiiviit. KORVAT: Pehmeät, lappumaiset, alas silmien tasolle kiinnittyneet, ohuet ja kirsun kärkeen ulottuvat. Korvat ovat pitkän, suoran ja silkkisen karvan peittämät.
>>

405860.jpg

Onko tää nenä nyt tarpeeksi iso? Ja posket kai enemmän roikkuu kuin pullottaa? Ja ilmehän on yleensä lempeä, mutta onko noi silmäluomet tiiviit? Nukkuessa välillä on tiiviisti kiinni. Mulla korvakarvat on permanentilla, mutta aika lappumaiset taitaa olla.

Millainen mahtaisi olla isännän tai emännän rotumääritelmä? ;-)