Kuten jo joulukuussa uutisoitiin myös täällä blogissa koirat voivat päästä nykyisin myös ravintoloihin. Tänään valtakunnan sanomalehdessä oli asiaa syvemmin luotaava juttu ja tieto Dogia portaalista, jossa voi hakea mm. koiraystävällisiä ravintoloita.

Haussa Helsingissä paljastui olevan 24 koiraystävällistä ravintolaa ja kahvilaa, ei huono tulos! Koiraystävälliseksi paljastui jopa (isännän ja) emännän suosikkiravintola. Ehkä pääsen sinne joskus mukaan. Onkohan koirille oma viini- ja ruokalista Toscaninissa?

Dogiasta löytyy myös koiran ravintolaetiketti, joten tutkitaanpas tätä ensin ennen kuin rynnitään ravintolaan kollgat!

Mulla ongelmia saattaisi tulla kohdissa:
- Opetelkaa käytöstavat kotona. Rauhallisuus muiden ihmisten ja koirien lähellä sekä istuminen ja paikallaan odottaminen ovat vähimmäisvaatimukset. Koiranomistajana ja vastuullisena ihmisenä tunnet koirasi ja osaat ennakoida sen käytöksen.  Muista, että vastuu koirasta, sen käytöksestä ja koiran mahdollisesti aiheuttamista vahingoista on aina omistajalla.
- Ravintolan henkilökunnalla on oikeus pyytää huonosti käyttäytyviä poistumaan paikalta. Tämä pätee myös koiriin. Jos seurueellenne kuitenkin syntyy kovaäänistä sanaharkkaa naapuripöydän kanssa, välit selvitellään aina ulkopuolella.

Pitäisi siis olla rauhallinen ja ei rähistä kavereiden kanssa. Loput etiketistä koskikin mun mielestä enemmän isäntää ja emäntää, kuten se, että "toisin kuin ihmisille, koirille ravintolan pöydän alla makaaminen on sallittua, jopa suositeltavaa.".