Kommentteihin oli Satu jättänyt viestin ja kyseli millainen koira cokeri on yleisesti. Annan siis puheenvuoron emännälle.

Kiitos Satu kommenteista, kommentteja on aina kiva saada. Vähän hirvittää kommentoida millainen cockeri yleisesti on, koska joku asiantuntija kuitenkin on varmasti eri mieltä kuin minä. Täällä on tuota rotumääritelmää hieman käyty läpi ja sitä miten se toimii Perlan kohdalla.

Energinen tyyppi ainakin tämä meidän tyttönen on. Kyllä siitä iloa on ja omaa tahtoakin väläyttelee äristen kun joku toimii liian hitaasti. Tuo ärinä saattaa muiden korviin kuulostaa äkäisyydeltä, mutta ei se ainakaan aggressiivisessa mielessä sitä ole. Se on puhetta, ajattelen minä.

Paljon Perla tykkää liikkumisesta. Ärsyttävimpänä puolena pidän sitä, että vietti jahtaamiseen on hillitön. Lintu - sen perään singahdetaan. Pupu - sen perään singahdetaan. Lehti, joka näyttää linnulta - sen perään singahdetaan. Ehkä sen vietin saisi koulutettua hallittavaksi, mutta meillä ei ole riittänyt into ja ei se lenkkeily nyt sentään pelkkää singahtelua ole. Välillä sitä sattuu enemmän kuin taas toisella kertaa. Vesi on toinen maniaa aiheuttava asia Perlalla, mutta olen kuullut, että on myös niitä cockereita, jotka ei tykkää lain uimisesta.

Mitään sairauksia - kop kop, koputtaa puuta - ei Perlalla ole juuri ollut. Korvatkin, joita cokerien ongelmaksi kautta aikojen lienee väitetyn, ovat pysyneet meillä kunnossa. Turkin hoitoon menee jonkin verran aikaa, mutta Perla on onneksi tuollainen vähäkarvainen versio, joten meillä päästään vähän helpommalla.

Tuota äkäisyyttä saattaa olla se, että punaisilla cockereilla saattaa ilmetä raivosyndroomaa ja onhan kai noita jos jonkin värisiä cockereita jouduttu lopettamaankin luoneensa takia. Toisaalta kaipa muunkin rotuisissa koirissa on luonnevikoja. Tuolla Cockerspanielit ry:n sivuilta löytyvältä keskustelupalstalta löytyy paljon hyvää tietoa niille keitä nämä ihanat elukat kiinnostavat.

Kokonaisuutena cockeri on kiva koira, hauskan kokoinen.