Kuvittele tämä, saari Suomenlahdella eilen 4.7. kello 16.00.

Kävelyllä kolme ihmistä ja yksi koira, koira käy välillä uimassa ja on onnesta soikeana kun saa juosta myös metsässä vapaana. Välillä uintireissu suuntautuu hieman mutaisiin rantoihin, mutta kukaan kolmesta ihmisestä ei kuitenkaan laita vapauden tunteesta nauttivaa koiraneitiä hihnaan.

Seuraavassa poukamassa rannalta löytyy hanhiperheitä poikasineen. Koiran sisäinen lintukoira herää taas henkiin ja se jahtaa linnut merelle. Aluksi ihmisillä on hauskaa ja huuto kaikuu merellä lahdenpoukamassa: "Perla, tänne!", "PERLA! TÄNNE PÄIN!" Tällä kertaa koiran tunne-elämän valtaa suuri metsästäjä ja koira vain ui ja ui lintujen perässä merelle päin. Välillä melkein kiinni saaden yhden poikasista, joka sukeltaa juuri ennen kuin pyrstösulat tarttuvat suuhunsa. Välillä myös juosten keskellä merta, koska siellä sattui olemaan jokin matalikko.

Ihmiset juoksevat laiturilta seuraavalla ja koko ajan äänenkäyttö kovenee. Lahti kaikuu komennoista, mutta pienen koiran korvat ovat lukossa (ehkä siitä huutamisesta) ja uiminen lintujen perässä vain jatkuu. Huutoihin ei tällä kertaa tule reaktiota, eikä koira vaihda uintisuuntaa rantaa kohti. Kun tuntuu, ettei mikään enää auta, on isännän hypättävä mereen uimaan, valmiina pelastamaan mahdollisesti voimansa menettävän koiran.

Rannalle jäävät vahtivat tarkasti ja hätääntyneinä, että koiran pää sentään näkyisi koko ajan pinnalla. Vihdoin syystä tai viidennestä koiraneiti vaihtaa suuntaa tai isäntä saa koiran kiinni ja pari lähtee rinta rinnan uimaan rantaan päin. Harvinaisen loppuun itsensä uinut reppana koiraneiti saapuu rannalle ja lienee kovin tyytyväinen itseensä. Kolme ihmistä ovat onnellisia, että pahempaa ei käynyt. Uintiretkelle tuli pituutta varmaan kilometri. Onneksi vastarannalta lahden pohjukasta muutamalla ihmisellä oli järkeä ja he lähtivät soutuveneellä varmistamaan, että kukaan ei huku.

Linnut - Perla 1-0

Uimamaisteri, kultaisin lehvin ja torumisin

Tänä aamuna saimme lukea toisesta uimamaisterin tutkintoa yrittäneestä  "Hirvi yritti uida korkeasaareen". Sille kävi vähän huonommin.